През новата седмица правосъдният министър Атанас Славов ще свика Пленум на Висшия съдебен

...
През новата седмица правосъдният министър Атанас Славов ще свика Пленум на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Ясен сигнал ще бъде, ако Сарафов влезе удобно в обувките на Гешев

През новата седмица правосъдният министър Атанас Славов ще свика Пленум на Висшия правосъден съвет, за да се откри има ли външна интервенция при избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор. Славов подчертава в изявление за БНР, че Сарафов потегля с ниска степен на доверие и добавя, че ще инициира обсъждане на компетентността на органа по избора му.

" Хора, които до неотдавна бяха монолитното болшинство зад основния прокурор, се обърнаха на 180 градуса. Това остави усещане за външна интервенция в целия развой ", разяснява Атанас Славов. 

По думите на Славов първият тест за Борислав Сарафов ще бъде при избора му на заместници.

" Ако желае да работи за усмиряване на напрежението в системата на прокуратурата, би трябвало да предложи за свои заместници хора, потвърдили своя интегритет, които имат професионални качества, които са познати в системата като такива, които не са изпълнявали поръчки. Има равнища в прокуратурата, които би трябвало да минат през инспекция за интегритет и професионализъм, откакто са изпълнявали поръчки, идващи от основния прокурор. Не бива да демонтираме един модел с елементарното му превръщане с противоположен знак. Ако забележим, че Сарафов влиза комфортно в обувките на Гешев, употребявайки същите способи, това е явен сигнал какво ще последва “, сподели още министър Славов.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР